איך ביגור נראה?

מהו בעצם כנס של משחקי תפקידים, אלו אנשים באים אליו ואיך משחקים בו?

מאז שנת 2001 נאספים כמה מאות אנשים מדי שנה בסביבות פסח במשך יום או יומיים, כדי לשחק במשחקי תפקידים. שחקנים חדשים לצד ותיקי הכנסים הקודמים, מתיישבים לסבבים של כ-4 שעות ולומדים להכיר הרפתקה, עלילה, שיטה וסגנונות משחק חדשים. חובבי משחקי תפקידים חיים נסגרים בחדר פרטי ונכנסים לעולם אחר, החל ממועצה גלקטית וכלה בבית משוגעים.

ביגור הוא בעיקרו אולם גדול מלא בשולחנות משחק, רובם מוקפים ב-4-5 שחקנים ומנחה, שנמצאים כבר עמוק בתוך איזו הרפתקה. אזורים מסוימים באולם מוקדשים לשיטות או קבוצות מסוימות, למשל "ליגת ההרפתקנים" של מבוכים ודרקונים, או "ההנחיה האולימפית", אירוע בו המנחים המתחרים יוצרים הרפתקה ומריצים אותה על המקום.

לצד האולם יש בביגור גם חדרים, המיועדים למשחקים שדורשים שקט, פרטיות, או תנאים מיוחדים אחרים. בחדרים אפשר למצוא למשל משחקים חיים, משחקים מבוססי מוזיקה, סדנאות, הקלטות פודקאסט, ועוד.

עקבו אחרי עמוד הפייסבוק שלנו לפרטים נוספים על המשחקים שאפשר למצוא בביגור. אנחנו נשתף איתכם גם מחשבות ותהליכים ממאחורי הקלעים, ואתם מוזמנים להביע את דעתכם ולהשתתף בדיון – ביגור הוא הכנס בו כל השחקנים אמורים להרגיש בנוח.

יש לכם שאלות נוספות? השאירו תגובה או שלחו לנו מייל ל- info@bigor.org.il.

 

השאר תגובה